Beveilig jouw scooter tegen diefstal

Scooters en brommers zijn gevoelig voor diefstal. Criminelen nemen het voertuig makkelijk mee op een aanhangwagen of in een busje. Een goede beveiliging is dus belangrijk om de kans te verkleinen dat jouw scooter of brommer gestolen wordt.

Je kunt de kans op diefstal van je scooter of brommer verkleinen

Door op de volgende dingen te letten, maak je het dieven een stuk lastiger:
  • Zet je scooter of brommer veilig weg. Het liefst binnen. Kan dat niet? Kies dan voor een plek die in het zicht is en die ’s avonds en ’s nachts goed is verlicht.
  • Zet het voertuig altijd op slot. Ook als je jouw scooter of brommer maar een paar minuten wegzet. Zorg ervoor dat je een ART3- of ART4-goedgekeurd slot gebruikt én dat je het voertuig vastzet aan een ‘vast’ punt. Bijvoorbeeld een hek, fietsenrek of lantaarnpaal.
  • Maak je voertuig zichtbaar uniek. Hierdoor is je scooter of brommer makkelijk te herkennen. Voor dieven wordt het dan minder aantrekkelijk om deze te stelen. En bij diefstal is de kans ook grote dat deze teruggevonden wordt.

Beveilig de kentekenplaat van je brommer of scooter

Niet alleen het voertuig zelf is interessant voor dieven. Ook kentekenplaten worden regelmatig gestolen. Je kunt dit voorkomen door extra aandacht te besteden aan de beveiliging van je kenteken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kentekenplaat extra goed vastzit. Bijvoorbeeld door lijm of popnagels te gebruiken.
Een oranje scooter van vooraf gezien

Een scooter of brommer met volgsysteem is snel vindbaar na diefstal

Helaas kun je diefstal nooit helemaal voorkomen. Door je voertuig te voorzien van een volgsysteem, kan deze na diefstal worden opgespoord. Door GPS-signalen zien u en de alarmcentrale waar de scooter is. Dit vergroot de kans dat je jouw scooter of brommer terugkrijgt nadat deze gestolen is.

Is je voertuig gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie

Het aangiftebewijs heb je nodig voor je verzekeraar. Ook kan de politie na je aangifte op zoek gaan naar de daders. De aangifte kun je makkelijk online doen.