Zo ga je goed voorbereid op wintersport.

Yes! Het wintersportseizoen is weer aangebroken. Je staat vast te popelen om die piste weer op te gaan. Een goede voorbereiding op jouw wintersportvakantie kan ervoor zorgen dat je er nóg meer van geniet. In dit artikel delen we inzichten en tips om van jouw wintersportvakantie 1 groot succes en mooie herinnering te maken.

Skibril, check. Reispapieren, check. Maar hoe zit het met jouw fysieke voorbereiding en skiniveau? 

Nederlandse skiër overschat zichzelf flink.

Uit onderzoek van onze partner Eurocross en het LUMC onder Nederlandse wintersporters komt naar voren dat bijna 80% zichzelf overschat. Deze grote groep zorgt voor een grotere kans op ongevallen op de piste. Floriana Luppino, arts bij Eurocross: 'Deze mensen nemen risico's die niet bij hun niveau passen. Dit in combinatie met het feit dat je niet voldoende kunt anticiperen op bijvoorbeeld een val van een andere skiër, maakt dat je een verhoogd risico loopt én vormt op de piste.' 

Wat is jouw daadwerkelijke skiniveau?

Het kan goed zijn dat het alweer even geleden is dat je op de latten of board hebt gestaan. Maar met de Winterfitscan van Eurocross ben je er zo achter wat jouw daadwerkelijke skiniveau is, hoe fit je eigenlijk bent en hoe je je nog beter kunt voorbereiden op jouw wintersportvakantie. 

Onze tips voor een goed voorbereide wintersportvakantie.

 1. Zorg dat je ski's of snowboard goed gewaxt en geslepen zijn.
  Goed onderhouden materiaal presteert beter, gaat langer mee. Zo kun je ongelukken op de pisten en uitdroging van het belag voor zijn. Het belag is het glijvlak aan de onderkant van de ski's of snowboard.

 2. Sla belangrijke telefoonnummers op in je telefoon.
  De alarmcentrale van Interpolis is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer +31 13 462 04 62.

 3. Neem een paar skilessen.
  Oefen jouw skills in een skihal of boek wat lessen tijdens je vakantie. De professionals kunnen je helpen bij het oefenen van bepaalde manoeuvres en kiezen van de skipiste die past bij jouw niveau.

 4. Sluit een reisverzekering af mét wintersportdekking.
  Met de aanvullende wintersportdekking op de reisverzekering ben je verzekerd voor schade tijdens jouw wintersportvakantie. Check ook meteen hoe je verzekerd bent voor medische kosten op reis. Dit wordt mogelijk al vergoed door jouw zorgverzekering. Lees de vergoedingen door de zorgverzekering van Interpolis. Ben je niet verzekerd op je zorgverzekering? Dan kun je de module 'Geneeskundige kosten' aanvullend verzekeren op de reisverzekering.

 5. Zorg dat je fysiek fit en uitgerust bent.
  Ga van te voren nog een keer naar de skihal of pak wat vaker de fiets of de trap.
Vooral de fysieke voorbereiding kan er soms bij inschieten, terwijl dit juist zo belangrijk is om het risico op (ernstig) letsel te verkleinen
Floriana Luppino, arts bij Eurocross

Met een gerust hart genieten van jouw wintersportvakantie.

Op onze website vind je alle informatie om goed voorbereid op wintersport te gaan. Ook vind je op de pagina antwoord op de meest gestelde vragen over de reis-en annuleringsverzekering van Interpolis.