In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt nog ver weg. Maar voor die tijd staat huiseigenaren nog het nodige te doen. Van isoleren tot het vervangen van je cv-ketel: samen met een expert nemen we de stappen die nodig zijn om je huis gasloos te maken, uitgebreid met je door. Zo weet je precies wat jou te wachten staat.
Dit staat vast sinds de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs. Want door de CO2 die bij de verbranding van aardgas vrijkomt, warmt de aarde te snel op. Geen gasfornuizen en -haarden meer dus. En ook cv-ketels behoren dan tot het verleden. Het is nog ver weg, 2050. Maar voor die tijd staat huiseigenaren nog het een en ander te doen. Wij vertellen je over de aanpassingen die nodig zijn. Zaken waarmee je nu al aan de slag kunt. Want er zijn meer voordelen dan alleen CO2-vermindering…
Wat meer warmte in Nederland, het klink misschien aangenaam. Maar doen we niets aan de opwarming van de aarde, dan zullen we − ook in Nederland − steeds heftigere regenbuien, overstromingen, cyclonen en perioden van extreme droogte en ook tropische ziektes meemaken. En dus gaan wij over op duurzame alternatieven voor aardgas. In 2030 moeten we halverwege zijn. Over die zogenoemde energietransitie gingen wij in gesprek met Rinus Vader. Als leading professional energietransitie bij Royal HaskoningDHV ingenieursbureau is hij expert op dit gebied. Hij gidst ons door de aanpassingen heen.