Veiligheid en preventie op vakantie. De grootste risico's en tips om schade te voorkomen of beperken,

Veiligheid.

Op vakantie

Even ontspannen, even helemaal niks. U kijkt uit naar uw vakantie. Een onbezorgde tijd om te genieten. Het is daarom heel vervelend als u iets overkomt op vakantie. Spullen die beschadigen of gestolen worden, uw auto die met pech langs de weg komt te staan of als u ziek wordt of gewond raakt op reis. Wij helpen u graag om uw vakantie zo fijn mogelijk te maken.
Risico top 5 Op vakantie autopech op vakantie
5

5
Autopech op vakantie

4 op de 10 Nederlanders ging vorig jaar met de auto op vakantie. Een autovakantie betekent meer vrijheid en flexibiliteit. U maakt onderweg eerder spontane gebeurtenissen mee. Natuurlijk kunt u met de auto onderweg makkelijker en meer spullen voor thuis kopen. Souvenirs, eten en lokale delicatessen bijvoorbeeld. Helaas kan uw auto onderweg of op uw vakantiebestemming kapot gaan of u krijgt een ongeluk. Dat risico kunt u wel beperken.
Risico top 5 Op vakantie uw bagage
4

4
Uw bagage

U hebt van tevoren goed nagedacht wat u allemaal meeneemt op vakantie. Hopelijk gebeurt er niks met uw bagage. Naast de materiële schade houdt u er ook een rotgevoel aan over als dat wel gebeurt. De kans op beschadigde en/of gestolen bagage kunt u zelf kleiner maken.
Risico top 5 Op vakantie uw reis annuleren
3

3
Uw reis annuleren

U kijkt al een tijd uit naar uw vakantie. Eindelijk even écht ontspannen. Als u uw vakantie dan moet annuleren is dat heel vervelend. U kunt niet weg of u moet in alle spoed terug naar huis. En het kan u ook geld kosten. Check voordat u op vakantie gaat wat u kunt doen om de gevolgen van annuleren te beperken. En wanneer u wel en niet verzekerd bent.
Risico top 5 Op vakantie ziek tijdens uw reis
2

2
Ziek op vakantie

Een reis naar het buitenland betekent een andere omgeving, andere mensen en andere gebruiken. Daar geniet u van. Maar die andere omgeving kan er ook voor zorgen dat u ziek wordt of gewond raakt. 1 op de 5 Nederlanders wordt ziek op vakantie en jaarlijks krijgen 700 tot 800 Nederlanders een ongeluk tijdens de wintersport. Wij geven u graag wat tips om deze risico’s te beperken.
Risico top 5 Op vakantie afbreken vanwege calamiteit
1

1
Afbreken vanwege calamiteit

U heeft uw reis geboekt en op televisie ziet u dat er op uw vakantiebestemming een calamiteit is. Bijvoorbeeld een bosbrand, aardbeving of een aanslag of onlusten. Ook tijdens uw vakantie kunnen deze calamiteiten zich voordoen. Wat moet u doen bij calamiteiten? En waar bent u wel en niet voor verzekerd?