Twee vriendinnen zitten aan tafel. Zij huren samen een woning en sloten een overlijdensrisicoverzekering af.
Cindy (28) en Estelle (28) huren een etage in een oud herenhuis
“Wij ontmoetten elkaar tijdens onze studie in Nijmegen. Na onze studie bleven wij plakken in Nijmegen. Gelukkig vonden wij alle twee snel werk. Daarom kunnen wij de huur van € 1.095,- betalen van deze prachtige stek in de binnenstad. Kort geleden overleed plotseling onze bovenbuurman. Zijn vrouw kon de huur in haar eentje niet meer opbrengen en moest verhuizen. Dat mag ons niet overkomen. Daarom sloten wij allebei een overlijdensrisicoverzekering af met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van € 100.000,-. Daarmee vullen wij minimaal 5 jaar het inkomen aan dat wegvalt als 1 van ons overlijdt. Zo kan de ander de huur blijven betalen. De overlijdensrisicoverzekering van Cindy kost gemiddeld € 4,63 per maand. Die van Estelle € 4,65.”
Moeder en dochter omhelzen elkaar. Moeder sloot een overlijdensrisicoverzekering af voor als haar iets overkomt. En dochter alleen achterblijft.
Jiska (36) en haar dochter (16) zijn afhankelijk van de bijstand
“Ik ben 2 jaar geleden gescheiden. Het was een zware tijd voor mij en mijn dochter. We hebben nu eindelijk wat rust. Werk vond ik nog niet en ik ben daardoor nog afhankelijk van de bijstand. Dat wordt aangevuld met een klein beetje alimentatie van mijn ex. Mijn dochter doet het goed op school, ze wil zelfs gaan studeren. Samen komen wij er wel. Ik maak mij wel zorgen over mijn dochter. Stel dat mij wat overkomt en zij alleen achterblijft. Mijn ouders hebben het ook niet breed. Mijn buurvrouw vertelde dat zij een overlijdensrisicoverzekering had. Maar daar heb ik, dacht ik, helemaal geen geld voor.
Toch berekende ik op www.rabobank.nl de premie. Voor € 2,75 per maand kon ik een uitkering bij mijn overlijden verzekeren van € 30.000,-. En dat voor 10 jaar. Dat kan ik nog wel betalen. Mijn dochter kan niet studeren voor € 30.000,- maar heeft dan wel wat geld achter de hand. En over 10 jaar verdient zij haar eigen geld. Ik ben blij dat ik in ieder geval iets voor haar geregeld heb.”
Een gelukkig stel voor hun nieuwe koophuis.
Jeffrey (35) en Aslihan (28) kochten hun 1e huis
 “Een jaar geleden trouwden we. We hebben toen ons 1e huis gekocht. We sloten de hypotheek af bij de Rabobank. Deze hypotheek kost ons € 823,- per maand. De Rabobank bekeek ook of de hypotheek betaalbaar is als 1 van ons beide overlijdt. Dat was niet het geval. Zeker omdat we een kinderwens hebben. We hielden er daarom rekening mee dat we allebei minder zouden gaan werken. En dat is maar goed ook, Aslihan is nu in verwachting van 
ons 1kindje. 

De Rabobank adviseerde ons om allebei een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wij lossen jaarlijks een gedeelte van de hypotheek af. Onze schuld wordt daarmee ieder jaar lager. Daarom dalen ook de uitkeringen van de verzekeringen tijdens de looptijd. De uitkering als Jeffrey overlijdt, is in het begin € 150.000,-. Voor Aslihan is dat € 50.000,-. We betalen daarvoor gemiddeld € 8,66 en € 2,75 per maand.”
Een echtpaar zit samen op de bank.
Karin (48) en Willem (54) hebben het financieel goed voor elkaar
“Vorig jaar kochten wij een nieuw huis. Nadat onze 2 kinderen de deur uit waren, wilden wij een kleiner huis waarin wij oud kunnen worden. Wij werken allebei en hebben samen een heel goed inkomen. Daarmee helpen we financieel ook onze studerende kinderen. Naast onze nieuwe hypotheek sloten wij 2 overlijdensrisicoverzekeringen af zodat de hypotheek voor een groot deel afgelost wordt als 1 van ons overlijdt. Toch vroegen wij ons af of er geen andere kosten zijn bij overlijden, waar we aan moeten denken. Het bleef ons bezig houden.
Wij informeerden bij onze Rabobank. Na een eerste oriëntatiegesprek besloten wij een afspraak te maken voor een uitgebreid financieel advies. Uiteindelijk waren we een uur in gesprek met de financieel adviseur. Echt alles kwam voorbij. De uitvaart, aanvullend inkomen, onze spaardoelen, hulp in de huishouding, noem maar op. En wat bleek? Wij hebben het blijkbaar goed voor elkaar. Een extra overlijdensrisicoverzekering is niet nodig. Het advies kostte wel wat, maar het geeft ons wel rust.”