Arbeidsongeschiktheid

  Wat als u arbeidsongeschikt raakt?

  Ondernemen is risico's nemen. Maar het liefst wél bewust. Weet u hoe u er financieel voor staat als u arbeidsongeschikt raakt? En welke maatregelen u kunt nemen om uw inkomen te beschermen? De Arbeidsongeschiktheidstool geeft u in 3 stappen het inzicht dat u nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. De ao-tool geeft u:
  • een inschatting van uw risico op arbeidsongeschiktheid
  • inzicht in uw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid
  • tips over de maatregelen die u kunt nemen om uw inkomen te beschermen

  Als ondernemer kunt u geen dag worden gemist. Maar stel dat u door ziekte, burn-out, ongeval of zwangerschap langere tijd niet kunt werken. Hoe lang kunt u dan zonder inkomen? Het antwoord op die vraag is voor iedere ondernemer anders. Misschien hebt u een mooie reserve opgebouwd of verdient uw partner voldoende om het samen te redden?

  In dit dossier geven we u inzicht in wat arbeidsongeschiktheid betekent voor u, uw bedrijf en uw gezin. Verder vertellen wij u over de grootste veroorzakers van arbeidsongeschiktheid.

  Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

  Arbeidsongeschiktheid kent veel verschillende oorzaken en het kan iedere ondernemer overkomen. Niet meer kunnen werken kan komen door een ziekte, een ongeluk tijdens werktijd of sporten, een burn-out, maar ook door zwangerschap. We zetten de belangrijkste oorzaken voor u op een rij.
  Psychische klachten
  Psychische klachten zijn de snelst groeiende veroorzaker van arbeidsongeschiktheid bij ondernemers. Lees hoe u het risico beperkt dat u langdurig uitvalt en uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt.
  Fysieke klachten
  Een verkeerde houding, overbelasting, een ongeluk en spanningen zijn vaak de veroorzakers van fysieke klachten bij ondernemers. Dag in, dag uit werken met een pijnlijk lichaam, dat houdt niemand lang vol.
  Zwangerschap
  Wist u dat u ook als ondernemer een uitkering van de overheid krijgt als u zwanger bent? En van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering als u deze op tijd afsloot? Wij zetten alles overzichtelijk voor u op een rij.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Verzekeren is niet de enige manier om risico’s tegen te gaan, vinden wij. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u graag inzichten, tips en handige preventiemaatregelen om uw risico’s op arbeidsongeschiktheid te beperken en uw inkomen te borgen. Zo blijft u gezond ondernemen.
  Voorkom stress
  Stress is 1 van de grootste veroorzakers van arbeidsongeschiktheid bij ondernemers. U kunt zelf veel doen om te voorkomen dat u uitvalt door mentale problemen.
  Fysiofitheidsscan
  Is uw conditie op peil? Of kan het geen kwaad om meer te bewegen? Met de Fysofitheidsscan krijgt u direct advies op maat van een fysiotherapeut bij u in de buurt.
  Infographics
  Hoe vaak komt arbeidsongeschiktheid voor bij ondernemers met een lichamelijk licht, normaal, zwaar of uitvoerend beroep? En hoe lang duurt het dan? Wij zochten het voor u uit.

  Arbeidsongeschikt.. en dan?

  Collega-ondernemers vertellen u over de periode dat zij arbeidsongeschikt waren.
  Persoon die verhaal vertelt
  Bakker Sjouke
  Ambachtelijk bakker Sjouke Boersma moest bijna zijn 100-jarige familiebedrijf stopzetten door fysieke klachten. Een slimme oplossing hielp hem en was belangrijker dan kosten.
  Persoon die verhaal vertelt
  Verloskundige Marit
  Het hoofd van Marit (32, verloskundige) liep over door gebeurtenissen in haar privéleven. Ze kon haar werk tijdelijk niet uitvoeren. Dankzij de begeleiding van Interpolis voorkwam ze een burn-out.
  Journalist Rob
  Rob Bruntink werd getroffen door een ernstige ziekte. Mede dankzij goede begeleiding tijdens zijn re-integratieproces is hij inmiddels weer voor 65% aan de slag.