Alles over welbevinden

Meer lezen over een gezonde levensstijl? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over welbevinden.
Wandelende man met werktas
Welbevinden
Artikel

Beweeg jij voldoende tijdens een werkdag?

We weten het allemaal: voldoende beweging is belangrijk én goed voor onze gezondheid. Maar hoe zorg jij ervoor dat je genoeg beweegt, ook als je een drukke werkdag hebt? We helpen je op weg met een aantal praktische tips.
Lees meer
03-03-2021
man die aan het thuiswerken is
Welbevinden
Artikel

Thuiswerken: zo houd je je werkdruk in balans

De coronacrisis zorgt voor een hogere werkdruk. 34% van alle werkenden geeft zelfs aan dat de werkdruk door de crisis hoger is dan ooit, zo blijkt uit onderzoek van het CNV. Ook thuiswerken zorgt voor extra druk. Als je last hebt van een te hoge werkdruk en daar maar lang genoeg niets aan doet, kan dat leiden tot mentale of fysieke problemen. Psycholoog en stressdeskundige Thijs Launspach geeft een aantal praktische tips die ervoor kunnen zorgen dat je niet over het randje gaat.
Lees meer
15-12-2020
Vrouw die met haar hond in de natuur aan het wandelen is
Welbevinden
Artikel

Angela over haar burn-out: “Ik heb nu meer rust in mijn hoofd”

In september 2019 viel Angela (30) uit met een burn-out. “Ik heb nu meer rust in mijn hoofd en meer energie. Wel is het een proces van vallen en opstaan. Ik vind het heel belangrijk om weer beter te worden. Daarom probeer ik goed naar mezelf te luisteren en dingen te doen die mij blij maken.” Een jaar later kijkt Angela terug op de weg naar haar burn-out én vertelt ze wat ze nu anders aanpakt als ze het opnieuw zou meemaken.
Lees meer
11-11-2020
Vrouw die voor haar laptop staat met haar hoofd gebogen
Welbevinden
Artikel

Hoe ontstaat een burn-out eigenlijk?

'Een burn-out, dat overkomt mij niet.' Dat is wat veel Nederlanders zeggen als je met ze in gesprek gaat over dit onderwerp. Toch blijkt dat 21% van de Nederlanders tussen de 18 en 39 jaar dusdanige mentale klachten ervaart, dat het dagelijks leven wordt beïnvloed. Te lang hiermee rondlopen kan daadwerkelijk leiden tot een burn-out, ook al realiseer je je dat niet altijd. Wij vertellen je hoe een burn-out kan ontstaan, zodat jij weet wanneer je actie moet ondernemen.
Lees meer
30-09-2020
Man die in een boek leest
Welbevinden
Artikel

Aanhoudende stress: op welke signalen moet je letten?

Als je langere tijd last hebt van stress, kun je burn-outklachten ervaren. Het hoeft zeker niet te betekenen dat je met die klachten ook daadwerkelijk een burn-out hebt of deze in de toekomst krijgt. Wel is het belangrijk om je klachten goed in de gaten te houden en op tijd aan te pakken. We vertellen je meer over deze onderschatte klachten.
Lees meer
30-09-2020
Pagina 1 van 4