Alles over welbevinden

Meer lezen over een gezonde levensstijl? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over welbevinden.
Meisje ligt in bed en kijkt op haar telefoon terwijl het verder donker is.
Welbevinden
Artikel

Sleep health: slaapomgeving en schermgebruik

Een goede nachtrust begint bij de juiste omgeving. Veel mensen met slaapproblemen zien hun slaapkamer niet als een prettige omgeving en zien op tegen het moment van naar bed gaan. Het is goed om eens na te gaan hoe jij de beste slaapomgeving kan creëren voor jezelf. Een goede slaapomgeving maakt goed slapen een stuk eenvoudiger. In dit artikel lees je meer over de invloed van de omgeving op jouw slaap.
Lees meer
23-06-2022
Vrouw zit in kleermakerszit op het kleed in de woonkamer.
Welbevinden
Artikel

Sleep health: stress en ontspanning

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van slaapproblemen. Stress maakt je lichaam alert en brengt het in de actiemodus. Op lange termijn zorgt stress voor vermoeidheid en uitputting. Hierdoor wordt vaak gedacht dat slapen dan makkelijker zal gaan, dit is niet zo. Stress verslechtert je nachtrust en zorgt voor minder goede kwaliteit slaap. In dit artikel lees je meer over de effecten van stress op slaap.
Lees meer
23-06-2022
Wekker met op de achtergrond een vrouw die zich uitrekt terwijl ze op bed zit.
Welbevinden
Artikel

Sleep health: ritme en regelmaat

Een goed slaapritme is voor iedereen verschillend en heel persoonlijk. Of je een ochtendmens of avondmens bent is afhankelijk van je biologische klok. Een klein gebiedje in ons brein stuurt deze klok aan, en vertelt het lichaam hoe laat je moet gaan slapen en weer wakker wordt. Verschillende factoren kunnen dit ritme verstoren. Als het bioritme in de war raakt, zal het hele lichaam uit balans raken. In dit artikel lees je meer over het belang van een vast slaapritme.
Lees meer
21-06-2022
Iemand in een witte doktersjas wijst met een pen iets aan op een telefoon.
Welbevinden
Artikel

Sleep health: voeding en beweging

Goed slapen begint overdag. 2 belangrijke factoren die je slaap beïnvloeden zijn beweging en voeding. Kleine aanpassingen in je voedings- of beweegpatroon kunnen je helpen om beter te slapen. In dit artikel lees je meer over de invloed van beweging en voeding op slaap.
Lees meer
21-06-2022
Wandelende man met werktas
Welbevinden
Artikel

Beweeg jij voldoende tijdens een werkdag?

We weten het allemaal: voldoende beweging is belangrijk én goed voor onze gezondheid. Maar hoe zorg jij ervoor dat je genoeg beweegt, ook als je een drukke werkdag hebt? We helpen je op weg met een aantal praktische tips.
Lees meer
04-03-2021
Pagina 1 van 5