Terugblik op 2020: de top 5 best gelezen artikelen

Met de feestdagen voor de deur is het weer hoog tijd voor een terugblik op 2020. Want het was niet alleen het jaar van corona, maar ook van mooie interviews, informatieve artikelen en tips over slim, duurzaam en veilig wonen. Wij maakten een top 5 met de best gelezen stukken van het afgelopen jaar.

December: het is dé maand waarin we terugblikken op wat is geweest

Waarin we beschouwen en evalueren. En afsluiten. Om daarna weer met een schone lei te beginnen. Nu was het natuurlijk geen jaar als alle andere. Het was een jaar van plotseling veel thuisblijven, thuiswerken en weinig sociale contacten. Van economische gevolgen en een hoop onzekerheid. Sommigen willen de voorbije periode dan ook het liefst snel vergeten en vooruitkijken naar 2021. Toch houden wij ook nu aan onze terugbliktraditie vast. En maakten we ook dit jaar een overzicht van onze top 5 artikelen van de afgelopen 12 maanden.

Want het was niet alleen maar kommer en kwel. Dat we meer dan ooit thuisbleven, leidde bijvoorbeeld ook tot klussen in en rond het huis die we al te lang voor ons uit schoven. Tot extra knusse en minder inbraakgevoelige woningen. En meer tijd om ons in te lezen in slim, duurzaam en veilig wonen. Het jaar 2020 was ook een periode vol mooie interviews, informatieve artikelen en tips waar je echt iets mee kunt. En die willen we je niet onthouden. Lees hier wat de best gelezen stukken waren.

 1. Doen of laten: wasmachine of droger aan als je weg bent?
  De deur uitgaan terwijl de wasmachine of droger draait, is dat slim of niet? Het is een vraag die velen bezighoudt. Want een was draaien terwijl je boodschappen doet of slaapt… is dat nou heel onverstandig en brandgevaarlijk? Of is het vooral een hele efficiënte manier van het huishouden doen? Wij zochten het voor je uit.

 2. Camerabewaking rond je huis: dit mag wel en dit mag niet
  Denk je erover om een bewakingscamera aan je gevel te monteren? Of zie je wel wat in een digitale deurbel? Dan ben je aan een aantal privacyregels gebonden. In dit artikel vertelt beveiligingsadviseur Rodney Haan je haarfijn wat wel en niet mag. En geven we tips om onenigheid te voorkomen. 

 3. Veilig omgaan met je wachtwoorden
  Je wachtwoordbeheer aanscherpen. Het is zo’n typisch klusje waarvan je wel weet dat het moet gebeuren, maar dat je toch uit blijft stellen. Omdat het je veel werk lijkt, omdat je er geen zin in hebt of omdat het er in de drukte van alledag niet van komt. Lees in dit artikel over de risico’s van gemakzucht én de manieren om het verantwoord aan te pakken.

 4. In 5 stappen naar een veilige meterkast
  Een meterkast heet natuurlijk niet voor niets een meterkast. Toch ben je niet de enige die ‘m ook gebruikt voor de opslag van schoenen, etensvoorraden, klusspullen of je verzameling oud papier. Is dat het geval? Dan moet je dit artikel echt lezen. Wij vertellen waarom die opslagfunctie zo ontzettend onwenselijk is. En we geven je een aantal veiligheidstips.

 5. Pernel over zijn moestuin: “Ik wil thuis een zelfgekweekte bloemkool eten”
  Hij wilde altijd al groenten en kruiden verbouwen. Maar door zijn reputatie projecten in en rond het huis nooit af te maken, kreeg hij een moestuin in eigen achtertuin er bij het thuisfront niet doorheen. Daarom zocht Pernel Schriks zijn heil op 100 m2 grond van een moestuincomplex even verderop. Een interview over zijn doelen, beginnersfouten en al het moois dat met zijn handen in de grond wroeten hem brengt.