U hoeft de test niet zelf te betalen
Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. U kunt zich bij de GGD melden voor een coronatest als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. U hoeft de test niet zelf te betalen. De overheid betaalt deze test. Lees op de website van de Rijksoverheid meer informatie over het testen.
Vrij verkoopbare (zelf)tests krijgt u niet vergoed
Meer informatie over zelftesten vindt u op de website van het RIVM.
Heeft u in het buitenland medische zorg nodig die direct noodzakelijk is? Bel dan de Interpolis Alarmcentrale door Eurocross. Het telefoonnummer van de Interpolis alarmcentrale is +31 13 462 04 62. Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Gaat u op vakantie en heeft u een vraag over vergoeding van medische zorg in het buitenland? Hieronder leest u een antwoord op veelgestelde vragen.
Kijk voor vertrek hoe u verzekerd bent.
Heeft u alleen een basisverzekering?
Spoedeisende zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot het Nederlandse tarief. Wel moet de zorg ook in Nederland verzekerd zijn. De kosten voor spoedeisende zorg zijn vaak duurder in vakantielanden. Het verschil betaalt u zelf. U betaalt wel eerst het eigen risico.
Heeft u ook een aanvullende verzekering of een reisverzekering met medische dekking?
Deze vult uw vergoeding aan tot de buitenlandse prijs. Wel moet de zorg ook in Nederland verzekerd zijn. U betaalt wel eerst het eigen risico.
Als u langer op uw vakantieadres moet blijven, maakt u extra kosten voor uw verblijf. Dit valt niet onder de zorgverzekering of reisverzekering van Interpolis. Ook het omboeken van uw vlucht betalen wij niet. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw reisorganisatie, verhuurder of vervoersmaatschappij.
Het ziekenhuis zegt uw afspraak alleen af als uw behandeling uitgesteld kan worden. Het ziekenhuis neemt contact met u op als er iets verandert in uw afspraak. U hoeft zelf niets te doen. Hoort u niets, dan gaat uw afspraak gewoon door.
Heeft u (medische) klachten neemt u dan contact op met uw huisarts. Ook kunt u contact opnemen met de Interpolis Zorgconsulent voor advies en of bemiddeling.
Als u klachten heeft zoals verkoudheid, hoesten, niezen of koorts en u heeft een noodzakelijke behandeling. Bijvoorbeeld chemotherapie of nierdialyse, dan gelden de onderstaande afspraken:
Zodra het mogelijk is om de afspraak opnieuw te plannen, neemt uw zorgverlener/ziekenhuis contact met u op.
U kunt eventueel contact opnemen met onze ZorgConsulent. In overleg bespreekt u met de ZorgConsulent de mogelijkheden die er zijn.
De coronacrisis, we kunnen er niet om heen. Op dit moment heeft deze crisis een grote invloed op ons leven. Misschien werkt of studeert u nu thuis of heeft u te maken met kinderen die thuis zitten. Dat brengt veel onzekerheden met zich mee en kan effect hebben op uw mentale fitheid. Misschien voelt u zich in deze tijd somber of angstig.
Daarom biedt Interpolis de online module 'Grip op coronastress' van Stichting mirro tot en met 31 juli 2020 kosteloos aan voor iedereen die een zorgverzekering bij Interpolis heeft. U kunt deze module volledig anoniem vanuit uw eigen huis volgen en op het moment dat het u uitkomt.
Wat kunt u verwachten van 'Grip op coronastress'?
In deze module leert u vaardigheden aan waardoor u op een effectieve manier uw werk of studie kunt uitvoeren. Ook gaat u aan de slag met positieve gedachten. Dit doet u door informatie te lezen, oefeningen uit te voeren, filmpjes van een expert te bekijken en u krijgt praktische tips.
De inhoud van de module is ontwikkeld door experts
De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro in samenwerking met experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van deze module maakte zij gebruik van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en mindfulness.
Start direct met de module 'Grip op coronastress'
Stichting mirro biedt ook 18 online zelfhulp modules aan
Met deze modules krijgt u beter inzicht in uw mentale gezondheid. De modules bestaan uit tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Deze online zelfhulp modules kunt u zelfstandig en anoniem doorlopen op het moment dat u uitkomt. Interpolis vergoedt deze modules als u de volgende pakketten heeft:
Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) voor mensen die (mogelijk) ernstige COVID-19 (corona) hebben gehad. En die in de herstelfase last hebben van ernstige klachten en beperkingen.
Deze vergoeding is al eerder tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering. En nu blijft deze vergoeding tot 1 augustus 2022 in de basisverzekering.
Lees meer over deze vergoeding.
Speciaal longplatform voor ex-coronapatiënten
Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona ervaren nog vaak longklachten. Zij kunnen voor informatie, vragen, advies, hulp en contact met lotgenoten terecht op een speciaal platform: Coronaplein.
Komt de premieafschrijving op een onhandig moment? Of kunt u het bedrag niet in 1 keer betalen? Wij denken graag met u mee.
Kies de beste afschrijfdatum voor uw premie
Wist u dat u zelf kunt kiezen op welke dag wij de premie afschrijven? Misschien past een andere afschrijfdatum beter bij uw persoonlijke situatie. Een andere afschrijfdatum regelt u eenvoudig online. U kunt kiezen uit de 1e, 15e of 27e van elke maand.
Betaal een gemiste premie in delen
Lukt het niet om uw premie in 1 keer te betalen? Geen zorgen. Een gemiste premiebetaling kunt u bijna altijd in delen betalen. Bij een achterstand vraagt u eenvoudig online een betalingsregeling aan.
Betaal uw zorgkosten in delen
Wilt u de rekening van uw zorgkosten in delen betalen? Dat kan meestal met een betalingsregeling. Bekijk of een betalingsregeling ook iets voor u is.
Komt de rekening voor zorgkosten op een onhandig moment? Of is het bedrag voor u te groot om in 1 keer te betalen? Wij denken graag met u mee over een passende oplossing voor uw situatie.
Stel de betaling eenmalig met 30 dagen uit
Komt het niet uit dat wij de zorgkosten op dit moment afschrijven? Betaalt u met automatische incasso? Dan kunt u de betaling 1 keer met 30 dagen uitstellen. U kiest zelf of u hier gebruik van maakt.
Betaal uw zorgkosten in delen
Wilt u de rekening van uw zorgkosten in delen betalen? Dat kan meestal met een betalingsregeling. Bekijk of een betalingsregeling ook iets voor u is.
Wat kunt u doen als u al een reis geboekt heeft? En wat als u een kaartje heeft voor een evenement dat niet doorgaat?
Wat moet u doen als u door corona geen werk meer heeft? Of welke rechten heeft u als uw reis door corona wordt geannuleerd?
Heeft u vragen over het coronavirus en uw autoverzekering, hypotheekbescherming of overlijdensrisicoverzekering?