Wat moet ik doen bij een ongeluk?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt een aanrijding op de snelweg veroorzaken. Of per ongeluk met uw auto ergens tegenaan rijden in uw straat. Hebt u of een ander nu schade? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat u moet doen en of deze schade verzekerd is.
  1. Beoordeel de situatie. Breng uzelf en anderen in veiligheid en zorg voor eventuele gewonden.
  2. Bel de politie en/of ambulance bij gewonden of bij ernstige schade. Zijn er geen gewonden en is er geen ernstige schade? Dan kunt u de aanrijding zelf afhandelen.
  3. Kunnen de auto’s nog rijden? Probeer deze dan zo snel mogelijk naar een veilige plek te rijden. Kan dit niet? Zorg dan dat u zo veilig mogelijk staat. Achter de vangrail of in de berm. Nooit op de vluchtstrook. Trek uw veiligheidshesje aan en waarschuw met uw gevarendriehoek het andere verkeer. Maak als het kan foto’s van de situatie en de schade vóór het verplaatsen van de voertuigen. Blokkeert u het verkeer niet én staan de voertuigen veilig? Laat dan de voertuigen staan.
  4. Noteer de contactgegevens van eventuele getuigen.
  5. Vul het schadeformulier in.
  6. Meld de schade bij ons.

Hoe ben ik verzekerd als ik per ongeluk schade veroorzaakt heb?

Schade bij een ander
Veroorzaakt u per ongeluk schade aan een ander? Dit is verzekerd op uw autoverzekering.


Schade bij uzelf
Hebt u per ongeluk schade aan uw eigen auto veroorzaakt? Alleen met de WA + Volledig Casco (all-risk) is deze schade verzekerd.

Als wij een schade betalen, dan heeft dit gevolgen voor uw schadevrije jaren en mogelijk ook op de no-claimkorting van uw premie. In sommige gevallen is het schadebedrag heel laag. Bijvoorbeeld bij een kleine kras. Dan kan het voordeliger zijn om de schade zelf te betalen, zodat u uw no-claimkorting op uw premie behoudt.


Bekijk wat verzekerd is per dekking.

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Betalen wij in 1 verzekeringsjaar geen schade op uw autoverzekering? Dan belonen wij u met een no-claimkorting. Dit kan oplopen tot 75% korting op uw premie. Betalen wij wel een schade? Dan daalt mogelijk uw no-claimkorting.

 

No-Claim Garantie

Deze dekking zorgt dat u uw bonus-maluskorting behoudt na het melden van een 1 schade met bonus-malusgevolgen per verzekeringsjaar. Uw no-claimkorting en uw premie veranderen niet. Daarentegen beïnvloedt het wel uw schadevrije jaren. U kunt deze extra dekking afsluiten op rabobank.nl.

Excellente schadeservice

Schade maken is altijd vervelend. Met 1 telefoontje zorgt Interpolis dat uw schade wordt afgehandeld. Kies voor 1 van de 350 garages waarmee wij samenwerken en u hoeft niks voor te schieten. Wel zo prettig.