Preventie veiligheid bij u thuis

Veiligheid.

Verzekeren?

Via de Rabobank

Verzekeringen van Interpolis zijn exclusief verkrijgbaar via Rabobank.

Bij u thuis

Uw huis is een belangrijke plek. Een plek waar u zich fijn voelt, waar de dingen zijn geregeld zoals u dat wilt. Het is daarom heel vervelend als u schade hebt. Schade die hersteld moet worden en naast geld ook tijd en energie kost. Wij helpen u graag risico’s op schade zo veel mogelijk te beperken.
6

6
Mobiele telefoon en tablet

Interpolis krijgt maandelijks 4.500 meldingen over kapotte telefoons en tablets . Dit is ruim 2 keer zoveel dan in 2013. Veel schades aan uw telefoon en tablet kunt u eenvoudig voorkomen. Bekijk de tips.
Risico Top 5 Bij u thuis: Vlam in de pan
5

5
Vlam in de pan

Veel woningbranden ontstaan in de keuken door een vlam in de pan. Een vlam in de pan ontstaat als olie of vet in een pan oververhit raakt en zo in brand vliegt. Dat kan gebeuren op een gasfornuis, maar ook op een elektrisch fornuis. Daarnaast kan een frituurpan ook vlam vatten.

Jaarlijks ontstaan 6.000 woningbranden. 15 % daarvan begint in de keuken. De gemiddelde brandschade door vlam in de pan is 3500 euro. 
 

Risico Top 5 Bij u thuis: Lekkages
4

4
Lekkage

Wasmachines, vaatwassers en kitnaden zijn vaak boosdoeners van een lekkage.  Soms blijft de schade beperkt tot een vochtplek op de muur. Maar de schade kan ook groter uitpakken. Denk aan een kromgetrokken houten vloer of zoveel waterschade dat u het plafond en de muren opnieuw moet voorzien van stucwerk.
Risico Top 5 Bij u thuis: Blikseminslag en overspanning
3

3
Blikseminslag & overspanning

Blikseminslagen komen in Nederland gemiddeld 200.000 keer per jaar voor. De meeste schade wordt veroorzaakt door overspanning (inductie). Hierbij slaat de bliksem niet direct op de woning, maar bijvoorbeeld in een boom. Lopen daar in de buurt leidingen in de grond dan kan de spanning zich verplaatsen naar uw huis en doorslaan op uw elektrische apparaten. Zonde als u daardoor een nieuwe computer of televisie moet kopen. 

Bliksem kan ook inslaan op uw huis. Zo kan brand ontstaan, muren ontzet worden of vliegen de dakpannen van het dak.

Risico Top 5 Bij u thuis: Kortsluiting
2

2
Kortsluiting

Veel woningbranden ontstaan door kortsluiting. Oorzaken van kortsluiting kunnen zijn:

  • Teveel stekkerdozen op elkaar waardoor een stekkerdoos oververhit raakt
  • Een opgerold elektriciteitssnoer dat te warm wordt
  • Beschadigde elektriciteitssnoeren 
  • Loszittende elektriciteitsdraden in bijvoorbeeld een stopcontact
  • Oververhitting stekker en accu
Risico Top 5 Bij u thuis: Inbraak
1

1
Inbraak

Steeds meer woninginbraken gebeuren in de ochtend of late middag. De meeste mensen zijn dan aan het werk of even van huis om kinderen weg te brengen of op te halen. Natuurlijk zijn ook de zomervakantieperiode en de feestdagen populair bij inbrekers.

Liever verzekeren

Deze risico's verzekert u met: