Onderhoud

Interpolis denkt graag mee over het uitvoeren van onderhoud. Lees de tips over hoe u door uitvoeren van onderhoud stilstand kunt voorkomen, brandveiligheid vergroten en uw afzet veilig stelt.

  "We maken een plan"

  Dat zegt fresiateler Theo Akerboom. Zijn afwegingen om onderhoud uit te voeren, zijn gebaseerd op optimale productie en rendement. Hij wil graag stilstand voorkomen en de brandveiligheid vergroten om zijn afzet veilig te stellen. “Ik dwing mezelf om mijn administratie op orde te houden, want pas als je een onderhoudsplan maakt krijgt het status”.

  Hoe pakt u dat aan?
  Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen, en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Gewoon doen? Laat u zich helpen?
  Onderhoud van een kas. Controleer uw kas of bedrijfsgebouw regelmatig op onderhoud. Sluit uw agrarische verzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

  Onderhoud kas

  Kassen blijven steeds langer staan en worden intensiever gebruikt. Storm, regen en vorst kunnen invloed hebben op de kwaliteit van uw kas of bedrijfsgebouw. Controleer uw kas of bedrijfsgebouw daarom regelmatig. Let bijvoorbeeld op weggespoelde grond rondom uw kas, verzakkingen van uw leidingen, gebroken ruitjes en lekkages.

  Om de kas sterk te houden is onderhoud nodig. Want een schade begint altijd op de zwakste plek van de kas. Interpolis maakte de Checklist Kasonderhoud. Dit deden we samen met Glastuinbouw Nederland, AVAG en CSG. De lijst is getoetst door TNO Bouw. Op deze lijst staan de elementen die van belang zijn om kassen sterk te houden. In het vakblad Onder Glas van mei 2019 leest u hier meer over.

  Wilt u meer weten?
  Belichtingsinstallatie van een kas. Zorg voor goed onderhoud van uw lichtinstallatie, zo verkleint u de kans op brand. Sluit uw agrarische verzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

  Onderhoud assimilatiebelichting

  De belichtingsinstallatie heeft, net als andere elektrische installaties, inspectie en onderhoud nodig. U verkleint hiermee niet alleen de kans op stilstand of brand. Met een goed onderhouden installatie blijft uw lichtopbrengst op peil, voorkomt u energieverlies en blijft u in bedrijf.

  Wilt u meer weten?
  Een man voert een elektrakeuring uit. De elektrische installatie is essentieel voor bijna alle apparaten in uw bedrijf. Sluit uw agrarische verzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

  Onderhoud elektra

  De elektrische installatie is essentieel voor bijna alle apparaten in uw bedrijf. Door deze goed te onderhouden verkleint u de kans op uitval en brand. Een elektrakeuring geeft inzicht in de onderhoudstoestand van uw installatie én in de maatregelen die u moet nemen.

  Wilt u meer weten?
  Zorg voor onderhoud van uw Warmtekrachtkoppeling (WKK) of Middenspanningsinstallatie. Sluit uw agrarische verzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

  Onderhoud WKK en generatorschakelaar

  Als uw warmtekrachtkoppeling (WKK) of middenspanningsinstallatie uitvalt, komen uw bedrijfsdoelstellingen in gevaar. Want zonder licht en warmte vertraagt uw productie. Daarom is het belangrijk om de kans op stilstand te verkleinen. Let hierbij ook op het onderhoud van de generatorschakelaar, deze is aan slijtage onderhevig. 

  Wilt u meer weten?
  • Bekijk het dossier WKK met tips wat u zelf kunt doen én een checklist voor uw onderhoudscontract.
  Watersilo in de agrarische sector. Zorg voor goed onderhoud van uw watersilo. Sluit uw agrarische verzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

  Onderhoud Watersilo

  Als een watersilo verzwakt is, is de kans op openbarsten groot. De oorzaak van roest aan de binnenkant is meestal lekkage door slijtage van het silofolie of een hoge grondwaterstand. Helaas is roest niet altijd van de buitenkant te zien. Een keuring van uw silo geeft inzicht in de kwaliteit. Controleer zelf de watersilo minstens 2 keer per jaar en laat uw watersilo vanaf het 7e jaar elke 2 jaar inspecteren.

  Wilt u meer weten?
  Bekijk wat u zelf kunt doen

  Rookgasreiniger

  Een goed onderhouden rookgasreiniger verkleint de kans op gewasschade en houdt uw productie op peil.

  Wilt u meer weten?
  Lees wat u moet weten over het onderhoud van de rookgasreiniger