AutodiefstalBarometer: ontdek hoeveel risico jouw auto loopt.

Bijna ieder 1,5 uur wordt er in Nederland een auto gestolen. Het ene automerk is gevoeliger voor diefstal dan het andere. Ook verschilt het aantal autodiefstallen per postcodegebied. Hoe groot is de kans dat jouw merk en type auto gestolen wordt? De AutodiefstalBarometer geeft hier antwoord op.

Hoe werkt het?

De AutodiefstalBarometer toont het risico op autodiefstal in een postcodegebied en voor jouw merk en type auto in Nederland. Het risico wordt berekend op basis van historische data, trends en locatie. Het verschilt per jaar welke automodellen onder dieven populair zijn. Daarnaast is de locatie van de auto belangrijk. In de grote steden en in de grensgebieden met Duitsland en België vinden meer diefstallen plaats. Op basis van bovengenoemde zaken geeft de AutodiefstalBarometer een voorspelling.

Het doel is om het aantal autodiefstallen terug te dringen.

Om dit te realiseren, biedt de AutodiefstalBarometer naast een risicoscore ook preventietips. Denk bijvoorbeeld aan het graveren van je kenteken in de autoruit. Maar ook aan specifieke preventietips op basis van eigenschappen van de auto. Auto's die je keyless kunt starten, worden steeds vaker gestolen. Autodieven kunnen het voertuig openen en starten zonder de originele sleutel te gebruiken, de zogeheten 'relay-attack'. We raden eigenaren aan om een KeyJack te gebruiken om dit te voorkomen. Dit is een opbergzakje voor de autosleutel, dat het signaal voor de relay-attack blokkeert. Hiermee voorkom je dat de autosleutel uitgelezen kan worden.

Probeer het zelf en ontdek hoe groot de kans is dat jouw auto gestolen wordt.

Ben je benieuwd wat het risico op diefstal is van jouw merk en type auto in Nederland? Of wat het diefstalrisico is in een bepaald postcodegebied? Op basis van jouw kenteken en postcode kun je de berekening maken. Het risico is ingeschat op een schaal van 1 tot 10.