Zo blijf je deze zomer flexibel in je vakantieplannen

Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Blijf je lekker in Nederland dit jaar, of wil je toch liever over de grens op vakantie? Misschien weet je het nog niet, wil je afwachten wat de mogelijkheden zijn en pas last-minute een keuze maken. Als je deze zomer flexibel wilt blijven, helpen we je graag met een aantal tips.

Stel niet te hoge eisen

Je wil in een luxe hotel slapen. In niet meer dan 5 minuten naar het strand kunnen lopen. Én dicht bij het centrum zitten. Het moet mooi weer zijn en je wil, naast relaxen, ook nog het een en ander ondernemen. Eigenlijk wil je het liefst naar dat ene land waar je elk jaar naartoe gaat, of juist naar die bestemming die nog op je lijstje stond...

Laat dit soort eisen zoveel mogelijk los. Wil je echt flexibel zijn, dan moet je een middenweg zoeken. Ga bij jezelf na wat jij écht belangrijk vindt aan een vakantie. Bijvoorbeeld: mooi weer, lekker eten en plezier maken met je gezin. Focus op deze belangrijkste punten en je zult zien dat je vakantiemogelijkheden eindeloos zijn. Ook in Nederland heb je veel opties. Doe hier inspiratie op.

Zorg dat je goed bent voorbereid als het op verzekeringen aankomt

Als je nog niet weet of je 3 weken door Europa gaat reizen of een paar weekendjes weggaat, dan is het misschien lastig om te bepalen welke verzekeringen je moet afsluiten. Maar 1 ding is zeker: met een doorlopende reisverzekering ben je bij al je keuzes verzekerd. Het is fijn dat je hier niet meer over na hoeft te denken als je een last-minute boekt en van alles moet regelen. Het enige waar je dan vlak voor je vakantie nog aan hoeft te denken, is om eventueel aanvullende opties aan te vinken. Denk aan het afsluiten van een extra dekking voor je bagage of aan pechhulp.
Een camper op een camping onder een palmboom

Plan je vakantiedagen ruim

Als je precies de vertrek- en terugkomdata in je agenda vastlegt, dan is je keuze al snel beperkt. Zeker als je vliegen als optie open wilt houden. Daarnaast kan het ook nog eens veel geld schelen als je bijvoorbeeld een marge van 3 dagen pakt. Je kunt dan echt tot het laatste moment wachten en voor de super last-minutes gaan. Je bent op deze manier iets meer vakantiedagen kwijt, maar deze weet je vast goed te benutten. Je hebt altijd nog wel iets te doen in huis en anders zijn er genoeg mogelijkheden voor een dagje uit.

Huur een camper of caravan

Een camper of caravan geeft enorm veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Toer door de mooie natuur van Nederland en blijf af en toe een paar nachtjes ergens overnachten om de omgeving te verkennen. Mocht je alsnog de grens over willen, dan rijd je gewoon een stuk verder door naar Duitsland, Oostenrijk of misschien wel Italië. Wel is het slim om onderweg dan al even contact te zoeken met een camping, zodat je gegarandeerd bent van een kampeerplek. Je hebt geen zin om na een lange rit ook nog een aantal campings af te rijden op zoek naar een vrije plek.
 
Ga je voor het eerst op vakantie met de caravan? Lees meer over waar je op moet letten als je met de caravan op vakantie gaat.