Rechtsbijstandverzekering kiezen: 5 zaken om op te letten.

Het kan gebeuren dat je in een juridisch conflict terechtkomt en behoefte krijgt aan juridische hulp. Een rechtsbijstandverzekering biedt dan ondersteuning. Je wordt bijgestaan door juristen en andere deskundigen. Zij behandelen het juridische probleem. Er is een aantal zaken belangrijk bij het kiezen van een rechtsbijstandverzekering.

Let op 2 praktische zaken bij het kiezen van een rechtsbijstandverzekering.

Om de juiste keuzes te maken en het optimale uit je verzekering te halen, zijn 2 praktische zaken van belang:
 • Bepaal welke dekking voor jou relevant is.
  Goed verzekerd zijn is belangrijk, maar onnodig verzekerd zijn is zonde. Kies dus alleen voor de dekkingen die bij jouw situatie passen. De rechtsbijstandverzekering is de basisdekking. Bij de Interpolis Rechtsbijstandverzekering kun je bijvoorbeeld kiezen uit de aanvullende dekkingen Verkeer, Consument & Wonen, Werk & Inkomen en Pensioen en Familie, Belasting & Vermogen. Hiervan kies je er minimaal 1.
 • Kijk naar de wachttijd van de verzekering.
  Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch conflict. Je sluit deze verzekering af omdat je geen risico wilt lopen. Bij het afsluiten geldt er meestal een wachttijd, waarin je beperkt verzekerd bent. Ga voor het afsluiten altijd na hoe dit geregeld is. Zit je al in een conflict of is er een verwacht geschil voor het begin van de verzekering? Dan kun je kiezen voor juridisch advies on demand.

Ook persoonlijke zaken spelen een rol bij het maken van je keuze.

Het is natuurlijk niet niets om in een conflict te belanden. Je gevoel speelt hierbij een grote rol. Bij Interpolis vinden we het daarom belangrijk dat persoonlijke zaken goed zijn geregeld.
 • Een vaste jurist die jouw zaak behandelt.
  Er is niets vervelender dan jouw verhaal steeds opnieuw te moeten vertellen. Als je in een conflict komt, heb je namelijk al genoeg aan je hoofd. Een vaste jurist is op de hoogte van het verhaal en legt jouw informatie nauwkeurig en veilig vast. Hierdoor kan de jurist ook een proactieve houding aannemen en jou op de hoogte houden van ontwikkelingen. Bij Interpolis vinden we het daarom belangrijk dat een vaste jurist jouw zaak behandelt.
 • Voldoende duidelijkheid.
  Een geschil is iets dat je hopelijk niet vaak meemaakt. Het kan onzekerheid met zich meebrengen. Daarom is het extra belangrijk dat je geholpen wordt door een jurist die jou duidelijkheid biedt over de mogelijkheden en het advies.
 • Voldoende tijd en aandacht.
  In een juridisch conflict terechtkomen, kan heel spannend zijn. Je wilt dan een luisterend oor. Iemand die je voldoende tijd en aandacht geeft en die jou ontzorgt in het hele proces. Dit gaat verder dan alleen behulpzaam zijn aan de telefoon. Het is bijvoorbeeld fijn als je jurist meegaat als je een belangrijke bespreking of zitting hebt. Want dit zijn juist de momenten waar de steun van een jurist het verschil kan maken.

Rechtsbijstandverzekering uitgelegd: alle ins- en outs die je moet weten!